woensdag 11 maart 2009

Crème brûlée

Ingrediënten voor 2 personen:

250 ml slagroom
½ vanillestokje
10 zwarte peperkorrels
80 g suiker
3 eierdooiers
1½ eetlepel bruine basterdsuiker

Bereiding:

In een pan de slagroom met het vanillestokje aan de kook brengen en dit ± 3 minuten zachtjes laten koken. De pan van het vuur nemen en nog ± 15 minuten laten trekken. Intussen de peperkorrels in een stamper of met een theelepel fijnpletten.De slagroom opnieuw zachtjes verwarmen. De suiker en de eierdooiers erdoor roeren en blijven roeren tot het mengsel zo dik is dat het aan de lepel blijft hangen. Daarna het vanillestokje verwijderen.De geplette peperkorrels door de pudding roeren, de pudding in twee schaaltjes (inhoud ± 1½ dl) scheppen en deze afdekken met aluminiumfolie.De oven voorverwarmen op 175°C.De overschaaltjes in een bak zetten. De bak vullen met water tot halverwege de hoogte van de schaaltjes. De puddinkjes in ± 20 minuten in het midden van de oven bakken.De schaaltjes uit de oven halen en ± 30 minuten laten afkoelen.Vervolgens ± 1 uur in de koelkast koud laten worden.Vlak voor het serveren de grill voorverwarmen op de hoogste stand. De puddinkjes bestrooien met bruine suiker en ze wederom in het bakblik zetten. Om de schaaltjes heen ijsklontjes verdelen en de suiker in ± 1 minuut onder de grill laten smelten. Direct daarna serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten