zaterdag 14 maart 2009

Gratin van Verse Vijgen met Sabayon

Ingredienten:
Voor 4 Personen:

- 50 gram gesmolten boter voor de bakplaatDeeg voor de korfjes:- 150 gram suiker- 100 gram bloem- 1 eetlepel blonde Leffe- Ongeveer 3 eiwitten (75 gram)Sabayon:- 4 eigelen- 4 lepels suiker- 12.5 cl blond Leffebier

Vulling:-

4 verse vijgen- 1 eetlepel versnipperde en geblancheerde (even opgekookte) citroenschil

Bereidingswijze:

Meng het deeg voor de korfjes en laat enkele uren rusten. Vet een bakplaat licht in met gesmolten boter; gebruik hiervoor best een kwastje. Rol het deeg uit, leg op de bakplaat en maak met een lepel 4 rondjes. Bak deze 3 minuten in een oven van 220 graden. Leg onmiddellijk de warme koekjes over een drinkglas en laat afkoelen zodat je 4 korfjes bekomt. Werk vlug want eens afgekoeld worden ze hard en onhandelbaar. Klop de eigelen, suiker en bier tot de sabayon gebonden is (op een klein vuurtje zonder koken of in een bain-marie). Schil de vijgen en snij ze in stukken. Vul de korfjes met de vijgen en stukjes citroenschil. Lepel de sabayon erover en laat ze even onder de grill kleuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten