donderdag 12 maart 2009

Eclairs

Ingrediënten:

zie basisrecept voor het deeg
1,5 tl gelatinepoeder
1 el koud water
1/2 pakje chocoladepudding
2 el suiker
375 ml melk
1 tl poederkoffie
125 ml slagroom
100 gr poedersuiker
1 tl poederkoffie
1 el heet water

Bereiding:

Maak het soezendeeg zoals bij het basisrecept staat aangegeven.
Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C). Spuit met spuitzak met een grote opening reepjes van 8 cm op het bakblik. Niet te dicht op elkaar, ze worden dubbel zo groot. Bak de soezen in 20-25 minuten gaar (oven niet openmaken voor de baktijd om is). Knip de soezen direct na het bakken in de lengte open en laat ze door en door koud worden.
Maak voor de vulling een oplossing van de gelatine in een beetje warm water en laat het warm worden. Maak de kookpudding zoals op de verpakking staat aangegeven en meng er de koffie door. Als de pudding begint af te koelen de gelatine erdoor kloppen. In de koelkast koud laten worden.
Sla de slagroom stijf, klop het door de koude pudding en vul er de gebakjes mee ,gebruik een spuitzak met kartelmond , je kunt natuurlijk ook met alleen slagroom vullen.
Maak glazuur van poedersuiker, koffie en heet water en bestrijk de deksels met glazuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten