donderdag 12 maart 2009

Kippensoep met rijst

Ingrediënten:

25 gr boter
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
1 in vier stukken verdeelde kip van ca. 1250 gr
1 liter water
1 schoongemaakte en in ringen gesneden prei
1 geschilde en in plakken gesneden winterwortel
2 eetlepels grofgehakte peterselie
Zout
Peper
100 gr rijst
200 gr in kleine blokjes gesneden gekookte ham
2 ontvelde en in kleine stukjes gesneden tomaten

Bereiding:

Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten
Voeg de stukken kip toe en bak deze rondom lichtbruin
Voeg het water, de ringen prei, de plakken wortel, de grof gehakte peterselie en wat zout en peper toe
Breng het geheel aan de kook
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 45 minuten zachtjes koken tot de stukken kip gaar zijn
Neem de stukken kip met een schuimspaan uit de pan, verwijder het vel en ontbeen ze
Snijd het kippevlees in stukjes
Voeg de rijst aan de soep toe en breng alles opnieuw aan de kook
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is
Roer de stukjes kippevlees, de blokjes ham en de stukjes tomaat door de soep en laat hem door en door warm worden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten