woensdag 11 maart 2009

Bramentaart

Ingrediënten

250 gr bloem
2 tl bakpoeder
1 ei
200 gr suiker
1 pakje vanillesuiker
1 mespunt zout
125 gr boter of margarine
750 gr bramen
75 gr geschaafde amandelen
75 gr suiker

Voorbereiding:

Bloem en bakpoeder op een werkvlak zeven, in het midden een kuil maken en hierin het ei doen. Meng het ei met wat bloem tot een dikke brij. Strooi er de suikers en het zout over. Snij de koude boter in kleine stukjes door de bloem en kneed het dan met koele handen snel tot een glad deeg. Inpakken en 30 minuten koel laten rusten.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
Gebruik 2/3 deel van het deeg om de bodem en de rand van een springvorm te bekleden.
Was de bramen en laat ze goed uitlekken. Strooi de geschaafde amandelen op de taartbodem en leg de bramen er voorzichtig bovenop. Strooi er suiker over.
Rol de rest van het deeg dun uit, maak er reepjes van en leg ze kruiselings over de bramen. Bak de taart in 20-30 minuten gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten