dinsdag 10 maart 2009

Aspic van Limburgse asperges met mosterdcrème

Ingredienten

Ingredienten voor de gelei:
5 dl rieslingwijn
8 blaadjes gelatine
zout
Voor de vulling:
10 geschilde asperges
300 gram gekookte ham
1 bosje peterselie
Voor de mosterdcrème:
1 dl room ongezoet
2 el Limburgse mosterd grof

Bereiding

Week de gelatineblaadjes in koud water totdat ze zacht zijn. Los de uitgeknepen blaadjes gelatine op in de warme wijn en voeg zout naar smaak toe. Zet deze massa in een koudwaterbad weg en laat deze onder af en toe roeren handwarm worden. Pluk de peterselie, was deze grondig en maak de peterselie droog in een doek. Hak de peterselie grof. Snij de ham in blokjes en meng deze onder de peterselie. De afgekookte asperges snijdt u in grove stukken, meng deze ook onder het ham-peterseliemengsel. Dit mengsel doet u in een bakvorm en giet het afgekoelde gelatinemengsel er overheen. Druk het geheel goed aan en zet hat afgedekt in de koelkast gedurende 24 uur. Daarna kunt u de vorm omkeren op een snijplank storten en voorzichtig met een glad mes snijden. Klop de room tot dat deze lobbig is en voeg de mosterd toe en spatel deze erdoorheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten