donderdag 12 maart 2009

Fryske dûmpkes

Ingrediënten:

150 gr boter
150 gr bruine basterdsuiker
2 eieren
250 gr bloem
zout
100 gr hazelnoten
1 tl anijszaad
1 tl gemberpoeder
1 tl gemalen kaneel

Bereiding:

Roer de boter zacht in een kom en maak er met de suiker en de eieren een smeuïge massa van. Zeef de bloem in gedeelten met het zout boven de kom en kneed alles tot een mooi deeg. Hak de hazelnoten heel fijn en voeg ze met het fijngewreven anijszaad, gemberpoeder en kaneel bij het deeg en kneed alles nogmaals goed door.
Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkblad uit tot een lap van 1 cm dik. Snijd reepjes van 4 cm lang en 2 cm breed uit de deeglap.
Beboter de bakplaat en leg de koekjes erop. Bak de dûmpkes in een voorverwarmde matig warme oven (150°C) in 25 minuten gaar. Laat de Friese duimpjes op de bakplaat afkoelen, maar druk eerst met de duim de warme koekjes even in.

1 opmerking:

  1. Je hebt al mijn taartrecepten, koekjes en cakerecepten WOORDELIJK gekopieërd en op je site geplaatst.
    Bij GEEN ENKELE van die recepten heb je een bronvermelding opgenomen.
    Het staat duidelijk aangegeven, op iedere pagina van mijn site, dat het kopiëren
    alleen is toegestaan wanneer een bronvermelding wordt geplaatst.

    Originele bronnen:
    http://www.jannekes.nl/taart/indexkoek.htm
    http://www.jannekes.nl/taart/indexcake.htm
    http://www.jannekes.nl/taart/

    Voor de Nederlandse Wet staat dit gelijk aan DIEFSTAL.
    http://www.auteursrecht.nl/auteursrecht/25264/

    Zie ook: http://www.jannekes.nl/diversen/algemeen.htm kopje disclaimer

    Je moet de hierna vermelde recepten binnen een week verwijderen.


    Janneke de Vries
    Janneke's Receptenpagina,
    http://www.jannekes.nl


    Koekjes
    - Amandelmakronen
    - Arakkoekjes
    - Arnhemse-meisjes
    - Baklavarolletjes
    - Bokkenpoten
    - Chinese gelukskoekjes
    - Choco-pindakoekjes
    - Chocolade-lebkuchen
    - Chocoladekoekjes
    - Chocoladekrakelingen
    - Cremerolletjes
    - Dennekoeken
    - Eclairs
    - Fryske dumpkes
    - Gemberkoekjes
    - Hazelnootkoeken
    - Jan hagel koekjes
    - Kaaskoekjes
    - Kattentongen
    - Kokos makronen
    - Magdalenakoekjes
    - Bramen soesjes
    - Chocolade muffins
    - Maiskoekjes
    - Schaakbordje
    - Speculaas
    - Spritskoekjes
    - Stroopwafels
    - Suikerkransjes
    - Walnoot makronen
    - Kersensoezen
    - Walnootkoekjes
    - Zandkoekjes
    - Zoete spriraaltjes
    - Moorkoppen
    - Notentaartjes
    - Parijse Soezen
    - Zwarte bessen muffins
    - Perzik amandelstrudel
    - Roomkaastaartjes
    - Slagroomsoesjes


    Gebak cake

    - Appeltaart
    - Ananasbeignets
    - Appelbeignets
    - Appelcake
    - Koffie chocoladecake
    - Koffiecake
    - Likeurtaartjes
    - Marmercake
    - Soezenringen
    - Chocoladecake

    Taart

    - Bananentaart
    - Aardbeien Kwarktaart
    - Basis recept Soezendeeg gezoet
    - Basis recept Soezendeeg ongezoet
    - Basis strudeldeeg 1
    - Basis strudeldeeg 2
    - Biscuitdeeg-basis-1
    - Biscuitdeeg-basis-2
    - Biscuittaart
    - Bosbessentaart
    - Bramentaart
    - Cakerol
    - Chocolade-slagroomtaart
    - Chocoladetaart
    - Chocoladetaart-met-noten
    - Citroenschuimtaart
    - Citroentaart-1
    - Citroentaart-2
    - Creme-au-beurre-taart
    - Frambozentaart
    - Kaneeltaart
    - Kastanjetaart
    - Kersen Kwarktaart
    - Kersentaart
    - Kiwi Kwarktaart
    - Kiwitaart
    - Kruisbessentaart
    - Kwark Kruimelkoek
    - Kwarktaart
    - Kweeperentaart
    - Linzer taart 1
    - Linzer taart 2
    - Maanzaadstrudel
    - Malakofftaart
    - Mokka
    - Mon-chou-taart
    - Noga Roomtaart
    - Noten Kersentaart
    - Oranjekoek
    - Panforte
    - Pavlova
    - Perentaart
    - Pruimenstrudel
    - Rijstevlaai
    - Sachertorte
    - Sinaasappeltaart
    - Slagroom rumtaart
    - Slagroomtaart
    - Soezentaart 1
    - Soezentaart 2

    BeantwoordenVerwijderen