dinsdag 10 maart 2009

Amandelkletskop met zalmpaté en kappertjes

Ingredienten

Zalmpaté:
1 liter visbouillon
350 gram zalmfilet (zonder vel)
200 gram roomkaas met tuinkruiden
4 eetlepels kappertjes
2 eetlepels fijngesneden dille
100 gram verse spinazieblaadjes
peper en zout naar smaak.
Kletskoppen:
250 gram suiker
70 gram gemalen amandelen
70 gram bloem
50
gram sinaasappelsap
70 gram gesmolten boter

Bereiding

Zalmpaté:

Breng de bouillon aan de kook en pocheer de zalm in 6 minuten halfgaar. Haal de vis uit de bouillon en laat afkoelen. Vermeng de zalm met de roomkaas, kappertjes, dille, peper, zout tot een paté en zet tot gebruik in de koelkast. Kletskoppen: Meng de suiker, amandelen, bloem, sinaasappelsap en boter. Leg hoopjes beslag op een bakmatje en bak dit 8 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. De kletskop moet ongeveer een diameter van 8 centimeter hebben. Vouw ze om een pollepel tot een krul. Als het deeg te veel afgekoeld is om te vouwen warm het dan even op in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten