zondag 15 maart 2009

Champignons à l’escargot

Ingredienten :

500 gram Champignons
2 Uien
3 Teentjes knoflook
1 zakje(s) Kruiden ter bereiding van kruidenboter
2 eetlepel(s) Bloem (aangelengt met water)
Bouillonpoeder of aromat
0,5 bosje(s) Peterselie (fijngeknipt)
125 milliliter Slagroom
Geraspte kaas
Kruidenboter
Stokbrood

Bereiding:

Snij de uien in ringen en snipper de teentjes knoflook zo fijn mogelijk. Fruit de uien in wat boter en voeg de kruidenboter-kruiden toe. Doe de hele champignons erbij en laat deze 10 minuten smoren (met de deksel op de pan). Bind het kookvocht met zoveel aangemengde bloem als nodig en breng op smaak met peper en aromat of bouillonpoeder. Roer er vervolgens de slagroom en peterselie door. Verwarm de grill voor. Schep de champignons met wat saus in eenpersoons vuurvaste potjes of schaaltjes en bestrooi ze rijkelijk met de gemalen kaas. Laat het gerecht kleuren onder de grill. Serveren met stokbrood en kruidenboter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten