woensdag 11 maart 2009

Chocoladetaart

Ingrediënten:

3 eieren
150 gr suiker
75 gr bloem
75 gr maïzena
1 pakje vanillesuiker
1/2 tl bakpoeder
1 pakje chocolade kookpudding
1 eierdooier
100 gr boter
chocolade vlokken

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
Scheid eiwit en dooiers. Sla de eiwitten met vanillesuiker zeer stijf. Roer dooiers met suiker zeer schuimig. Meng bloem, maïzena en bakpoeder en zeef het boven de dooiers. Even doorroeren. Schep de eiwitten er voorzichtig met een lepel door.
Vet een springvorm in, leg er vetvrij papier in en doe het beslag er in. Bak de taart 20-30 minuten en stort hem als hij klaar is op een rooster. Maak het papier nat en trek het eraf. Snij de taart eenmaal horizontaal door. Maak de pudding zoals op de verpakking staat aangegeven. Roer boter met de eierdooier schuimig en voeg lepelsgewijs de pudding toe. Klop tot een luchtige crème ontstaat. Strijk de helft op de taartbodem en zet het andere deel erop. Met een deel van de resterende crème rand en bovenkant bestrijken. Wentel de zijkanten door de vlokken. Doe de rest van de crème in een spuitzak en garneer de taart hiermee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten