woensdag 5 januari 2011

Ajam Bali met gewokte groenten en rijst met gebakken uitjes

Benodigdheden:

2 rode uien
500 g kippenvleugeltjes
Conimex Wok Olie
1 bakje Conimex Boemboe voor Ajam Bali
400 g witte rijst
600 g grofgesneden wokgroenten
6 el Conimex Gebakken Uitjes
2 el fijngehakte peterselie


Bereiding:

Pel en rasp of snijd de uien fijn.
Meng de kip met de ui, 1 el olie en de boemboe.

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten en goed laten uitlekken.

Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin in ca. 5 min. de kip rondom lichtbruin. Voeg 2 dl heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 min. garen.
Schep de groenten erdoor en laat ze in 5-8 min. gaar worden. Hoe korter, hoe knapperiger
de groenten. Voeg tussentijds als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water toe.

Schep de gebakken uitjes en peterselie door de warme rijst.
Verdeel de rijst over 4 grote borden, schep de ajam bali kippenvleugeltjes erop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten