dinsdag 10 maart 2009

Bokkingtaartje met rode biet

Ingredienten

4 bokkingen of 4 maatjes
300 g aardappelen, gekookt
1 middelgrote rode biet, gekookt
4 zoetzure augurken
2 hardgekookte eieren
1 eetlepel geraspte mierikswortel
1 dl kwark (plattekaas)
1 dl mayonaise
1 ui
een bakje veldsla
peper en zout

Bereiding

De bokkingen fileren (uw vishandelaar zal dit graag voor u doen) en de staartjes bijhouden voor de garnering. De bokkingfilets, de gekookte aardappelen en de rode biet in blokjes snijden. De augurken zeer fijn snijden. Alles mengen en in vier roestvrijstalen ringen tot een taartje aandrukken. De hardgekookte eieren in stukjes en de ui in ringen snijden. De plattekaas met de mayonaise mengen, op smaak brengen met de geraspte mierikswortel, peper en zout. In het midden van elk bord een krans van veldsla schikken, daarop het bokkingtaartje uitstorten. De plattekaassaus eromheen lepelen, versieren met uiringen, blokjes rode biet en stukjes hardgekookt ei. Bovenop het taartje als garnering een bokkingstaart rechtop zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten