Benodigdheden:
400 g gehakt, half om half
1 citroen
2 el Conimex Geraspte Kokos
Conimex Sambal Manis
400 g witte rijst
Conimex Wok Olie
200 g gebroken sperzieboontjes
200 g snijboontjes
200 g doperwtjes
1 bakje Conimex Boemboe voor Sajoer Boontjes
Bereiding:
Meng het gehakt in een kom met de rasp van de citroen, de Conimex Geraspte Kokos, 1 tl Conimex Sambal Manis, 2 el Conimex Wok Olie en breng eventueel verder op smaak met wat peper en zout. Vorm er met natte handen 8 platte koekjes van.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten.
Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje Conimex Wok Olie toe en roerbak hierin de groenten ca. 3 min. Voeg de Conimex Boemboe voor Sajoer Boontjes en 200 ml heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 min. garen. Voeg tussentijds als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water toe.
Verhit een scheutje Conimex Wok Olie in een koekenpan en bak hierin de gehaktkoekjes in ca. 8 min. aan beide kanten goudbruin en gaar.
Verdeel de rijst en de sajoerboontjes over 4 grote borden. Leg de warme gehaktkoekjes erbij.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten