zaterdag 14 maart 2009

Limburgse vlaai (belgische)

Ingredienten:
Voor 2 vlaaien:

- 300 gr bloem- 1 pakje bakpoeder- 30 gr suiker- 1 ei- 125 gr platte kaas (vette)- 4 soeplepels maisolie- 4 soeplepels room (solo)- beleg naar keuze (zie onderaan)

Bereidingswijze:

Meng de bloem met de suiker en het bakpoeder in een kom en maak er een kuiltje in. Meng het ei met de room en doe dit in het kuiltje samen met de platte kaas en de olie. Meng het geheel totdat er niets meer plakt en laat het deeg wat rusten. Beboter een taartvorm en doe het deeg erin. Doe er het beleg op en bak in een voorverwarmde oven (200 graden) gedurende 30 minuutjes. Voor het beleg:- fruit in gelei uit blik pruimen, rabarber, abrikozen, ananas, aarbei,- rijstpap- stukjes appel + rozijnen + abrikozen gelei + overstrooien met kaneel- ...Nog een tip: Als je de ingredienten dubbel neemt kan je 2 vlaaien maken met deksel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten