zondag 15 maart 2009

Bladerdeegnestjes met spinazie en plakjes ei

Ingredienten :

8 plakjes bladerdeeg
1 kilo verse spinazie
4 eieren
100 gram achterham
boter
100 gram geraspte belegen kaas

Bereiding:

Blancheer de spinazie en laat hem goed uitlekken. Knijp het vocht uit de spinazie en snijd hem heel grof. Snijd de plakken ham in kleine stukjes. Kook 2 eieren hard en laat ze schrikken. Klop de 2 andere eieren los. Meng spinazie, ham, losgeklopte eieren en aas door elkaar. Smeer de binnenkant van 8 soufflébakjes in met boter (8 cm. doorsnede). Laat de deegplakjes ontdooien en rol ze nog iets dunner uit tot een formaat van 12x12 cm. Verwarm de oven voor op 220 graden. Pel de eieren en hak ze fijn. Leg in elk soufflébakje een lapje bladerdeeg. Knip de punten met een schaar af, zodat er een ronde vorm ontstaat. Vul het deeg met het spinaziemengsel. Zet de bakjes 20 minuten in de oven. Schep voorzichtig de spinazienestjes uit de bakjes en garneer de nestjes met de fijngehakte eieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten