woensdag 5 januari 2011

Thaise Rode viscurry met lente-uitjes en Seroendeng

Benodigdheden:

400 g pandan rijst
500 g geschrapte worteltjes
1 bosje lente-uitjes
500 g stevige visfilet (bijv. pangasiusfilet)
Conimex Wok Olie
1 bakje Conimex Kruidenpasta Rode Curry
100 ml Conimex Romige Kokosmelk
2 el Conimex Seroendeng


Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten.

Snijd ondertussen de worteltjes in de lengte in vieren en kook ze 5 min. in een laag kokend water. Snijd de lente-uitjes in ringen. Snijd de vis in stukken.

Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de stukken vis 2 min. Voeg de worteltjes, de kruidenpasta en de kokosmelk toe en laat de curry 5 min. pruttelen.

Houd een handje van de donkergroene lente-uienringetjes apart en schep de rest door de curry. Nog 1 min. verwarmen.

Verdeel de rijst over 4 kommen, schep de curry erop en strooi de rest van de lente-uitjes en de seroendeng erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten