Ingrediënten :
2 1/2 liter bouillon
3 grote aardappelen
250 gr witte of bruine gedroogde bonen
3 uien
2 preien
50 gr vetstof
1 selderij
Peper
Zout
Bonenkruid (takje of een mespunt)
2 sneden doorregen spek
Bereiding:
Zet de bonen met ruim koud water 24 uren in de week
Reinig de aardappelen en de ui en snijd ze in stukken
Reinig de selderij en de prei, was ze en snijd ze in stukken
Verhit de vetstof en fruit hierin de prei, de selderij en de ui
Laat de geweekte bonen koken met het weekwater
Voeg eventueel nog water bij
Voeg dan de gefruite groenten, de aardappelen, de bouillon en de kruiden toe en kook alles gaar
Pureer de soep en laat haar nog even doorkoken
Snijd het spek in kleine stukjes en bak ze
Voeg voor het opdienen het gebakken spek bij de soep
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten