woensdag 11 maart 2009

Dessertsouffléetjes

Ingrediënten voor 6 personen:

zonnebloemolie
250 g witte chocolade
4 eetlepels suiker
½ dl crème de menthe (likeur)
6 eierdooiers
2½ dl slagroom
6 blaadjes verse munt
1 eiwit
kristalsuiker
1¼ dl slagroom
1 zakje vanillesuiker
6 soufflévormpjes (Ø 8 cm)
bakpapier

Bereiding:

De vormpjes met olie invetten, de wanden met een reep ingevet bakpapier bekleden, zodat het papier 5 cm boven de vorm uitsteekt.De chocolade in stukjes breken, au bain-marie smelten en tot lauw af laten koelen. De suiker met 1¼ dl water aan de kook brengen tot de suiker oplost.De eierdooiers lichtgeel en dik kloppen, al kloppende in een dun straaltje het suikerstroopje toevoegen. Blijven kloppen tot het mengsel dik is.Na elkaar de zachte chocolade en de crème de menthe erbij doen.De slagroom stijfkloppen en in delen door het chocolademengsel spatelen. Het mengsel over de vormpjes verdelen en deze losjes afdekken met plasticfolie.De souffléetjes in de diepvries minstens 8 uur laten opstijven.De muntblaadjes afspoelen en droogdeppen.Het eiwit loskloppen, dit met een kwastje op de blaadjes strijken en de blaadjes met kristalsuiker bestrooien.De slagroom stijfkloppen met de vanillesuiker en overdoen in een spuitzak met een kartelspuitmond.De souffléetjes uit het vriesvak halen, rozetten slagroom erop spuiten en ze garneren met de versuikerde muntblaadjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten