Ingrediënten voor 4 personen:
4½ dl melk
1 zakje earl greythee
stukje citroenschil
3 eierdooiers
100 g suiker
1¾ dl slagroom
2 eetlepels chocolade dessertsaus
Bereiding:
In een pan de melk met het theezakje en de citroenschil langzaam aan de kook brengen. De pan van het vuur nemen en de melk met het deksel op de pan ± 10 minuten laten trekken.In een kom de dooiers met de suiker licht en schuimig kloppen.Boven een andere pan de theemelk zeven en tegen de kook aan verwarmen. Al roerende de hete melk aan het dooiermengsel toevoegen en au bain-marie het mengsel iets dikker laten worden.Met mengsel koud laten worden, onder af en toe roeren.1½ dl slagroom bijna stijfkloppen, de theecrème erdoor spatelen en de massa in een diepvriesdoos (inh. 1 l) scheppen. Het ijs in de diepvriezer in ± 4 uur laten bevriezen, tussentijds omscheppen.De rest van de slagroom vermengen met de chocoladesaus.Op vier bordjes twee ovale bollen ijs scheppen en een beetje saus ernaast scheppen.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten