donderdag 12 maart 2009

Schaakbordje

Ingrediënten:

200 gr bloem
125 gr boter of margarine
65 gr suiker
1 el cacao
1 el suiker

Voorbereiding:

Kneed van bloem, boter en suiker een glad deeg. Leg het 30 minuten in de koelkast om op te stijven.

Bereiding:

Deel het deeg in 3 gelijke stukken. Vermeng 1/3 deel met de el suiker en cacao en rol dit deel en 1/3 deel wit deeg uit tot 2 rechthoeken van 1 cm dik en 10 cm breed. Snij 10 repen van 1 cm breed in de lengte van het witte en het bruine deeg. Leg ze om en om steeds op en naast elkaar. Vijf repen breed en vier repen hoog.
Rol het laatste 1/3 deel als een rechthoek heel dun uit. Rol de gestapelde repen stevig in de uitgerolde deegplak (moet vierkant blijven!) en leg de rol 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C). Snij plakken van 3/4 cm dik van de rol (ze moeten op een schaakbord lijken) en leg ze op een goed ingevette bakplaat. Bak de koekjes 10-15 minuten en laat ze op een rooster afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten