vrijdag 13 maart 2009

Creme Brulee

Ingredienten:

Voor 4 Personen:- 6 eidooiers- 75 gram suiker- 1/2 liter room- 1/2 liter melk- 1 vanillestokje- bruine suiker (cassonade)

Bereidingswijze:

Klop de eidooiers en de suiker stevig op totdat het mengsel licht van kleur wordt. Kook ondertussen de room en de melk op samen met het overlangs doorgesneden vanillestokje. Verwijder het vanillestokje en giet het mengsel onder stevig roeren over het ei-suikermengsel. Laat snel afkoelen in de ijskast of in ijswater en verdeel in lage potjes. Laat volledig afkoelen in de ijskast. Verwarm de oven voor op 180 graden en plaats de potjes in een ovenschaal met enkele centimeters water erin (bain-marie). Zet de oven op 140 graden, zet er de ovenschaal in en laat 3 kwartier bakken. Laat de potjes volledig afkoelen en zet ze in de ijskast. Bestrooi voor het opdienen met cassonade en karamelliseer bij voorkeur met een bunsenbrander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten