zondag 15 maart 2009

Bucati all' amatriciana

Ingredienten :

400 gr pancetta, dun gesneden
3 knoflookteentjes
1 rode ui, in dunne schijfjes
1 eetlepel cayennepeper
800 ml tomaten in blik, gepureerd
400 gr bucatini pasta
Peterselie
Pecorino
Zout

Bereiding:

Dit gerecht is een van de beroemdste in het italiaans keuken en een favoriet. Genaamd naar de minuscule stad van Amatrice, vond 100 mijlen oosten van Lazio van Abruzzo dit gerecht kan beide met of zonder tomaten gemaakt worden. Ooit aangezien Abbruzzese herders de traditie beginnen deze gekruide pasta na een dag in de kille berg lucht te eten, heeft het kokende proces altijd met de rijke geur van een vettige stuk varkensvlees sprankelen in de pan begonnen. Bereiding: 1. Breng zoutwater aan de kook. 2. Plaats de pancetta in dunne sneden in de pan en sauteer enkele minuten en plaats het vlees dan op huishoudpapier. Doe overtollig vet weg en bak met de rest de knoflook, ui en cayennepeper. Voeg de pancetta terug erbij en bak op middelhoog vuur gedurende 5 minuten of totdat de pancetta bijna bruin van kleur is. Smaak af met zout en peper en voeg de gepureerde tomaten in bilk toe, verlaag de hittebron en bak 10 minuten. 3. Kook de bucatini in het kokende water Al dente. Giet de pasta af en voeg hem naar de sudderende saus toe. Voeg de peterselie toe voer de hitte naar hoogtepunt en roer alles goed. Verdeel over 4 borden en dien direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten