Ingrediënten:
1 fazantehaan die goed in zijn vlees zit
1 wortel
1/2 wit van prei
1 tak selderij
1/2 teentje knoflook
80 gr champignons
150 gr boter
1 glas port
2 liter gevogeltebouillon
1 glas cognac
4 dl room
2 sneden witbrood zonder korst
Bereiding:
Maak de groenten schoon en snijd ze in kleine stukjes, zodat ze snel garen en veel van hun aroma afgeven
Snijd de borstfilets van de fazant en bewaar ze koel
Hak de rest in stukken
Stoof de fijngesneden groenten in een grote pan in wat boter
Voeg de in stukken gehakte fazant toe en laat die in 10 minuten aan alle kanten lichtjes bruinen
Voeg in 2 keer de port toe en voeg, als de port is verdampt, het teentje knoflook, de champignons en de bouillon toe
Breng het geheel aan de kook en laat het 1 uur zachtjes pruttelen
Haal de soep door een fijne zeef, druk alles, het karkas inbegrepen, goed uit en haal het verkregen vocht door een linnen doek
Kruid de borstfilets met peper en zout, bak ze in boter en snijd het vlees in langwerpige blokjes
Verwarm en flambeer de cognac
Warm de bouillon van de fazant op en voeg de room, het borstvlees en de geflambeerde cognac toe
Breng de soep op smaak en dien op met in boter goudgeel gebakken blokjes brood
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten