woensdag 11 maart 2009

Cakerol

Ingrediënten:

4 eieren
160 gr suiker
2 gr zout
120 gr bloem
40 gr maïzena
250 gr rode bessenjam
2 borrelglazen cassislikeur
2 tl citroensap
2 pakjes vanillesuiker
1/8 liter slagroom

Bereiding:

Een bakplaat met bakpapier bekleden. De oven op 200°C (hetelucht 180°C) voorverwarmen. Met de mixer de eieren met de suiker kloppen tot ze als een breed lint van de klopper lopen. Zout met bloem en maïzena zeven en luchtig door het eimengsel scheppen.
Het beslag op de bakplaat uitgieten en glad strijken. De bakplaat 15 minuten middenin de oven bakken. Intussen de jam met likeur en citroensap verwarmen, zodat het vloeibaar wordt. Een vochtige schone theedoek met vanillesuiker bestrooien en hierop de deegplak storten. De jam over de deegplak strijken en de plak voorzichtig met behulp van de theedoek oprollen. De rol in de koelkast laten afkoelen. De rol in plakken snijden en serveren met de met suiker stijfgeslagen slagroom.

1 eetlepel suiker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten