Ingredienten :
1 chèvre sainte-maure (staafvormige zachte, frisse geitenkaas)
6 plakjes diepvries bladerdeeg
4 takjes citroentijm
125 g bosbessen
1 afgestreken el suiker
olijfolie
versgemalen peper
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden, laat de plakjes bladerdeeg half ontdooien, bekleed de bakplaat met bakpapier, leg de plakjes bladerdeeg erop en prik er met een vork gaatjes in. Leg op elk plakje bladerdeeg 2 schijfjes geitenkaas, bestrooi met tijmblaadjes, zout en peper en besprenkel met olijfolie. Laat 20 tot 25 min in de oven bakken. Was intussen de bosbessen, kook ze op hoog vuur gedurende 5 min met 3 el water en de suiker. Haal de bladerplakjes na 15 min uit de oven, verdeel de bosbessen erover en laat verder gaar worden. Serveer direct. Variatie Vervang de bosbessen door gehalveerde tomaten: voeg die toe direct bij aanvang van de bakperiode.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten