Ingredienten :
150g Comté
750g aardappelen
1 ei + 3 eidooiers
2 eetlepels bloem
100g paneermeel
Frituurolie
Nootmuskaat
Peper
Zout
Bereiding:
1. Schil de aardappelen en snij ze in fijne dobbelsteentjes. Kook ze in 20 minuten gaar en plet ze tot puree. Roer er de geraspte Comté en eidooiers onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. 2. Strooi bloem op een werkblad, leg er een vierde van de puree op en maak een rol. Snij de rol in kroketjes. Maak op deze manier kroketjes tot alle puree op is. Klop het ei los en rol de kroketjes eerst door het paneermeel. Laat ze 15 minuten drogen. 3. Verhit de frituurolie tot 180°C. Bak de kroketjes goudbruin en laat ze uitlekken op wat keukenpapier. Serveer warm.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten