donderdag 12 maart 2009

speculaas

Ingrediënten:

500 gr bloem
150 gr boter of margarine
1 tl bakpoeder
200 gr bruine suiker
25 gr speculaaskruiden
5 el melk
wat rijstebloem
geschaafde amandelen

Voorbereiding:

Zeef de bloem en speculaaskruiden op een werkblad, strooi er de bakpoeder en bruine suiker over en verdeel de harde boter er in vlokken overheen. Kneed er met koele handen een stevig deeg van. Voeg beetje voor beetje wat melk toe. Pak het deeg in aluminiumfolie en leg het een nacht in de koelkast om op smaak te komen.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
Strooi in de speculaasvorm wat rijstebloem, neem een bolletje van het deeg af en rol of druk het voorzichtig in de figuurtjes. Snij met een mesje plat op de vorm het teveel aan deeg weg. Klop de plank op een doek uit zodat de speculaasjes eruit vallen (als de speculaas niet uit de plank loskomt, de volgende portie iets meer rijstebloem gebruiken). Druk de geschaafde amandelen in de achterkanten. Leg de speculaasjes op een ingevette bakplaat. Bak de speculaas 10-15 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten