woensdag 11 maart 2009

Kernhemmertaart

Ingrediënten voor 8 à 10 personen:

1 blikje croissantdeeg (340 g, Danerolles)
400 g Kernhem kaas
2 dl slagroom
3 eierdooiers
zout, peper
2 rijpe peren (bijv. Anjou)
½ l droge, witte wijn
2 eetlepels sesamzaad

Bereiding:

De oven voorverwarmen op 180°C. Een springvorm (Ø 20 cm) invetten en de bodem en ± 3 cm van de rand bekleden met deeg. De naden goed aandrukken.De korstjes van de kaas snijden, de kaas in blokjes snijden en al roerende in een pan zachtjes laten smelten.In een kom de slagroom lobbig kloppen en in een andere kom de eierdooiers schuimig kloppen. Het eiermengsel en de gesmolten kaas snel mengen.De slagroom al roerende toevoegen en de massa op smaak brengen met zout en peper. Het kaasmengsel over het deeg verdelen en de taart in het midden van de oven in ± 35 minuten bakken, ± 10 minuten voor het einde van de baktijd de sesamzaadjes over de taart strooien.Intussen de peren halveren en ze in een pan met de wijn in ± 20 minuten tegen de kook aan gaar laten worden.De gare peren in dunne plakjes snijden. Een taartpunt en wat peerplakjes op een bord rangschikken. Warm of lauw serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten