donderdag 13 augustus 2009

Sajoer met broccoli en tomaat en Balinese vleesreepjes

Benodigdheden:


· 400 g witte rijst
· 2 uien
· 5 tomaten
· Conimex Wok Olie
· 400 g broccoliroosjes
· 1 bakje Conimex Boemboe Sajoer Groenten
· 400 g vleesreepjes
· 1 tl Conimex Djintan
· 2 tl Conimex Sambal Badjak
· 3 el Conimex Ketjap Manis



Bereiding :


Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

Pel en snijd de uien in reepjes. Snijd 2 tomaten in kleine stukjes en de andere tomaten in partjes.

Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de broccoliroosjes en de helft van de uienreepjes 3 minuten. Voeg de boemboe en 2 dl water toe. Goed mengen en op een laag
vuur 5 minuten laten pruttelen. Schep de partjes tomaat erdoor en verwarm alles nog 2 minuten.

Verhit ondertussen een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de vleesreepjes met de rest van de uien 3 minuten. Voeg de djintan en de sambal toe en roerbak nog 1 minuut. Roerbak de stukjes tomaat 5 minuten mee. Roer de ketjap erdoor en warm alles nog 1 minuut door.

Verdeel de rijst over 4 grote borden en schep de groenten en het vlees erop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten