donderdag 12 maart 2009

Chinese gelukskoekjes

Ingrediënten:

3 eiwitten
60 gr poedersuiker
45 gr boter
60 gr bloem

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Teken drie cirkels van 8 cm op het papier en draai het papier om.
Klop de eiwitten in een kom schuimig. Voeg poedersuiker en boter toe en roer alles glad. Voeg de bloem toe en roer goed. Laat het beslag 15 minuten rusten.
Verdeel met een cakemes 1,5 tl mengsel over elke cirkel. Bak ze 5 minuten, totdat de randen iets verkleuren. Neem de koekjes met een cakemes snel van de bakplaat. Leg in elk Chinese gelukskoekje een opgevouwen briefje met een spreuk. Werk met drie koekjes tegelijk. Ze worden snel hard en kunnen bij het vouwen breken. Als ze breken, weer even in de oven opwarmen. Vouw de koekjes dubbel en vouw ze dan om een stomp voorwerp (bijv de steel van een houten lepel). Laat ze op een rooster afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten