donderdag 12 maart 2009

Erwtensoep 3

Ingrediënten :

1 hamschijf van ± 500 gr of 3 schouderkarbonades
150 gr zuurkoolspek
1 grove rookworst
400 gr spliterwten
1 selderijknol
500 gr prei
1 winterwortel
1 bosje selderij
2 aardappelen
Zout
Peper
1-2 bouillontabletten
Roggebrood

Bereiding:

Was de erwten en zet ze op met 3 1/2 dl koud water en de hamschijf
Laat ze koken en schuim zonodig af
Voeg het zuurkoolspek toe en kook alles in ± 2 uur zachtjes gaar
Voeg de in stukjes gesneden prei, wortel en knolselderij en het gehakte selderijgroen toe
Leg er de worst bij en voeg de geraspte rauwe aardappelen toe
Voeg 5 dl (of meer) water en de bouillontablet(ten) toe
Laat nog 30 minuten zachtjes doorkoken
Breng de soep op smaak met zout en peper
Neem de hamschijf, de worst en het zuurkoolspek uit de soep
Snijd de worst in plakjes en de hamschijf in stukjes en voeg dit weer aan de soep toe
Snijd het spek in dunne plakjes, leg die op het roggebrood en geef dit, met mosterd, bij de soep

Geen opmerkingen:

Een reactie posten