Ingrediënten :
250 gr gerookte palingfilet
10 middelgrote stronken witlof
1 grote aardappel
25 gr boter
Zout
Peper
1/2 liter kippenbouillon
Verse koriander of peterselie
Bereiding:
Haal het bittere hart uit de witlofstronken, snijd ze overlangs in tweeën en dan in kleinere stukken
Schil de aardappel en snijd hem in fijne schijfjes
Smelt de boter in een pot of pan met dikke bodem en stoof het witlof en de aardappelschijfjes op zacht vuur
Dek de pot af en laat, onder regelmatig roeren, 10 minuten sudderen
Voeg de kippenbouillon toe en laat nog 15 minuten garen
Verwarm de oven voor op 100°C
Ontvet en ontgraat de gerookte paling en snijd hem en in dunne plakjes
Leg die tussen 2 vellen aluminiumfolie en warm ze in de oven 10 minuten op
Mix intussen het witlof-aardappelmengsel met een handmixer fijn tot de soep mooi glad is en breng op smaak met peper en zout
Warm de soep goed door en verdeel haar met de stukjes paling over voorverwarmde borden
Versier met koriander of peterselie
Om de bitterheid te accentueren, mag er versgemalen zwarte peper over
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten