woensdag 11 maart 2009

Kwarktaart

Ingrediënten:

125 gr bloem
1 mespunt bakpoeder
1 ei
50 gr suiker
1 mespunt zout
50 gr boter of margarine
1 kg magere kwark
200 gr suiker
125 gr boter
1 pakje vanillepudding
schil en sap van 1 citroen
3 eieren

Voorbereiding:

Bloem en bakpoeder op een werkvlak zeven, in het midden een kuil maken en hierin het ei doen. Mengen met wat bloem tot een dikke brij. Strooi er de suiker en het zout over. Snij de koude boter in kleine stukjes door de bloem en kneed het dan met koele handen snel tot een glad deeg. Inpakken en 30 minuten in de koelkast laten rusten.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
Bekleed de bodem van een springvorm met het deeg.
Doe de kwark in een diepe kom. Voeg suiker, zachte boter, vanillepuddingpoeder, geraspte citroenschil, citroensap en eieren toe en klop tot het een luchtige gladde massa is.
Doe het in de springvorm en strijk de kwark bovenop glad.
Bak de taart 60-70 minuten in het midden van de oven. Als de taart klaar is alleen de rand van de vorm verwijderen en door en door koud laten worden.
Een nacht in de koelkast laat opstijven: dan snijdt de taart ook beter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten