donderdag 12 maart 2009

Choco-pindakoekjes

Ingrediënten:

125 gr boter
1/2 kop suiker
1/4 kop bruine basterdsuiker
1 ei
1 kop zelfrijzend bakmeel
75 gr bloem
3/4 kop ongezouten geroosterde pinda's
3/4 kop stukjes pure chocolade

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C). 2 bakplaten van 32 x 28 cm met bakpapier bekleden. Boter en suiker tot een luchtige massa kloppen. Ei erdoor kloppen.
Het mengsel in een grote kom doen. Gezeefd bakmeel, bloem, pinda's en chocolade toevoegen. Met een grote metalen lepel de ingrediënten door elkaar roeren. Mengsel lichtjes tot een soepel deeg kneden. Van telkens 1 afgestreken el deeg balletjes vormen. Op de bakplaat leggen, met voldoende tussenruimte. Balletjes met de vingers enigszins platdrukken. Koekjes in 15-20 minuten goudbruin bakken en dan uit de oven halen. 5 minuten laten staan en dan op een rooster volledig laten afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten