Ingredienten :
1 pakje bladerdeeg
1 beker crème fraiche
1 ei
100 gr geraspte kaas
75 gr blauwe kaas
4 plakken gerookt spek
250 gr asperges
tuinkruidenpasta
groenten bouillon
peterselie
zout en peper
gemengde salade
Frambozenvinaigrette:
75 ml olijfolie
1 eetl aceto balsamico
1 eetl frambozenazijn
1 eetlepel gembersiroop
50 gr frambozen(diepvies)
zout en peper
Bereiding:
Maak een mengsel van crème fraiche, ei, 75 gr geraspte en blauwe kaas en roer het roommengsel mooi glad. Breng mengsel op smaak met de kruiden. Bekleed 4 ingevette kleine bakjes met de bladerdeeg. Schil de asperges en kook ze beetgaar. Vul de bakje met een laagje roommengsel, en verdeel de asperges gelijkmatig over de bakjes. Leg het plakje spek tegen de binnenkant van het bakje, vul de bakjes veder met het roommengsel tot 1 cm onder de rand en strooi bovenop het roommengsel de resterende geraspte kaas. Bak de potjes af in een voorverwarmde oven op 220 graden gedurende 10 min en 15 min bij 175 graden. Laat de taartjes enkele min afkoelen en haal ze uit de bakjes. Frambozenvinaigrette: Maak van de ingrediënten een mengsel en breng op smaak met zout en peper.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten