Ingredienten :
6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
40 gram geschaafde amandelen
1 blik (ca 300 gram) peren op zware siroop
150 gram gorgonzola
2 el rode port
1 ei
Bereiding:
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Laat de pern goed uitlekken en snijd ze in stukjes. Roer de gorgonzola los met de port en meng dit met de stukjes peer en amandelen. Schep het gorgonzolamengsel in het midden van 5 plakjes bladerdeeg. Maak de randen eromheen nat met koud water. Vouw de plakjes bladerdeeg schuin dicht en druk de randen met een vork stevig op elkaar, zodat de vulling er niet uit kan lopen. Snijd uit het resterende plakje bladerdeeg 5 figuurtjes en plak ze met water op de bladerdeegpakketjes. Leg de bladerdeegpakketjes tot gebruik afgedekt in de koelkast. Klop de eieren los. Verwar de oven voor op 200 graden C. Bestrijk de bladerdeegpakketjes met het losgeklopte ei en bak ze in de hete oven in ca 20 min. goudbruin en gaar. Serveer ze warm .
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten