Ingredienten:
400 gr bruine bonen
1 laurierblad
4 gesnipperde teentjes knoflook
Mespunt cayennepeper
Schil van 1/2 sinaasappel
150 gr in dobbelsteentjes gesneden gekookte ham
200 gr in dobbelsteentjes gesneden ontbijtspek
2 gesnipperde uien
1 grote sinaasappel
2 eetlepels gehakte peterselie
250 gr kleingesneden corned beef
1 klein blikje cocktailworstjes
Zout
Vers gemalen peper
Bereiding:
Was de bruine bonen goed en laat ze een nacht weken in koud water
Vul het weekwater aan tot 2 1/2 liter
Breng de bonen in het water aan de kook
Voeg het laurierblad toe met de knoflook, cayennepeper en de sinaasappelschil
Laat de bonen op laag vuur 1 uur doorkoken
Voeg dan de ham met het spek en de uien toe en laat de soep nog 30 minuten zachtjes doorkoken
Schil de sinaasappel, snijd hem in ronde plakken en snijd deze doormidden
Voeg de stukjes sinaasappel aan de soep toe en laat ze 10 minuten meekoken
Voeg tegelijkertijd de peterselie met de corned beef en de worstjes toe
Verwijder na 10 minuten het laurierblad en de sinaasappelschil en breng de soep op smaak met zout en peper
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten