donderdag 12 maart 2009

Kip en maissoep met rijst

Ingrediënten:

250 gr rijst
Zout
400 gr kipfilet
Kipkruiden
50 gr boter
1 gesnipperde ui
1 groene paprika in reepjes
4 worteltjes in plakjes
2 stengels bleekselderij in stukjes
2 eetlepels bloem
3 tomaten, ontveld en zonder zaadjes
2 kippebouillontabletten
2 blikjes maiskorrels
2 theelepels chilipoeder
4 eetlepels fijngehakte koriander en/of peterselie

Bereiding:

Kook de rijst in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar
Snijd de kipfilet in reepjes, bestrooi ze met kipkruiden en bak ze in de boter zachtjes in enkele minuten gaar
Neem ze met een schuimspaan uit de pan
Fruit nu de ui met de paprika, de wortel en de bleekselderij ca. 5 minuten in de bakboter
Strooi de bloem erover en bak die even mee
Schenk er 1/2 liter water bij en breng het aan de kook
Roer alles nu glad
Voeg de bouillontabletten toe en kook alles 5 minuten
Roer de in blokjes gesneden tomaten, de stukjes gebakken kip en de uitgelekte mais erdoor en breng op de soep op smaak met chilipoeder
Schep een grote bol rijst in een diep bord en schenk hier de soep omheen
Garneer met fijngehakte koriander en/of peterselie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten