dinsdag 10 maart 2009

Aardbeiensalade met ontbijtspek

Ingredienten

300 g aardbeien zonder kroontjes in plakjes
van 0,5 cm dik gesneden
balsamicoazijn van goede kwaliteit
het sap van een halve citroen
extra vierge olijfolie
zeezout en zwarte peper uit de molen
olijfolie
een paar takjes verse basilicum, alleen de blaadje
250 g halloumi, in 8 dunne plakken gesneden
een handvol gemengde slablaadjes
een paar takjes verse munt, alleen de blaadjes
8 plakjes ontbijtspek


Bereiding

Doe de plakjes aardbei in een kom en giet er een flinke scheut balsamicoazijn, het citroensap en wat extra vierge olijfolie bij. Strooi er wat peper en zout over. Het sap dat de aardbeien loslaten krijgt op deze manier een extra lekkere smaak. Zet een koekenpan met anti-baklaag op het vuur en giet er een scheut olijfolie in. Druk een basilicumblaadje op elk plakje halloumi. Leg de plakjes met het blaadje naar onder in de koekenpan en laat ze een minuut bakken. Keer de plakjes voorzichtig om en bak ze nog eens een minuut, tot ze licht goudbruin en krokant zijn. Zet vier borden klaar en leg op elk een paar stukjes van de krokante halloumi. Doe de munt, de rest van de basilicumblaadjes en slablaadjes met de aardbeien in een kom en hussel alles om. Leg een hoopje van de aardbeiensalade midden op elk bord en drapeer er 2 plakken ontbijtspek over. Garneer de borden met een paar extra slablaadjes. Besprenkel de salade vlak voor het serveren met nog een klein beetje balsamicoazijn en extra vierge olijolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten