maandag 13 juli 2009

Javaanse kokos bahmi met kerrie-omelet‏

Benodigdheden :


· 0.5 zak (250 g) Conimex Mie (nestjes)
· 1 zakje Conimex Mix voor Bahmi Goreng
· 50 g verse gemberwortel
· 4 eieren
· 1 tl Conimex Kerrie Djawa
· Conimex Wok Olie
· 150 magere ontbijtspekblokjes
· 600 g bamigroenten
· 5 el Conimex Geraspte Kokos



Bereiding:

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten en goed laten uitlekken.

Meng de mix met 1 dl kokend water. Minstens 10 minuten laten staan.

Schil de gemberwortel en snijd in kleine smalle reepjes. Klop de eieren los met de kerrie en 1 el van de gewelde mix voor bahmi.

Verhit een wok. Voeg een scheutje olie toe en wok de spekblokjes 3 minuten. Wok de gember 1 minuut mee. Voeg de bamigroenten toe en wok 5 minuten. Voeg de gewelde mix toe en roerbak 2 minuten. Schep de mie en 3 el kokos erdoor en verwarm nog 3 minuten.

Bak ondertussen 4 dunne omeletjes: Verhit een scheutje olie in een koekenpan, schenk 0,25 van het losgeklopte ei in de pan, strooi er 0,5 el kokos over en bak heel even tot de onderkant lichtbruin is en de bovenkant droog. Vouw de omelet in vieren en leg hem op de bahmi om warm te houden. Bak nog 3 omeletten.

Schep de bahmi op 4 borden en leg de omelet erbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten