woensdag 2 september 2009

Gewokte Sweet Chili noedels met vissaté en pittige tomatensalade

Benodigdheden:

· 200 g stevige visfilet (bijv. Pangasius)
· 1 citroen
· Conimex Sambal Manis
· 2 el Conimex Ketjap Asin
· Conimex Wok Olie
· 4 satéstokjes
· 250 g bamigroenten
· 1 zakje Conimex (kant-en-klare) Wok Noedels
· 1 zakje (80 ml) Conimex Woksaus Sweet Chili
· 100 g kerstomaatjes


Bereiding:

Snijd de visfilet in stukjes van ca. 3 cm. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit.

Meng de stukjes vis met 0,5 van de citroenrasp, 1 tl sambal, een scheutje ketjap asin en een scheutje olie. Rijg aan satéstokjes.

Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de groenten 5 minuten. Voeg de noedels toe en wok 2 minuten mee. Schep de woksaus erdoor en verwarm alles 5 minuten.

Verhit ondertussen een grillpan, gril de vissaté in ca. 4-6 minuten rondom goudbruin en gaar.

Halveer ondertussen grotere kerstomaatjes, laat de kleintjes heel. Meng de tomaatjes met de rest van het citroenrasp en breng op smaak met wat citroensap, wat sambal en een klein scheutje olie en ketjap asin.

Verdeel de sweet chili noedels en de vissaté over 2 grote kommen of borden en geef de tomatensalade er apart bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten