donderdag 12 maart 2009

Roomsoep met linzenpuree

Ingrediënten :

1 soepkip
1 wortel
1 ui
1 stengel prei
250 gr linzen
1 dl Room
2 Eierdooier
Peterselie
Peperkorrels
1 stukje foelie
Zout

Bereiding:

Zet de soepkip met ruim water op en breng het aan de kook.
Maak de ui en de wortel schoon en doe ze met de prei en wat fijngesneden peterselie bij de kip
Laat enkele uren trekken tot de kip gaar is
Zeef de bouillon
Zet de linzen 12 uur van te voren in de week, doe ze dan in de bouillon en kook ze daarin langzaam gaar
Wrijf hierna alles door een fijne zeef en breng de soep op smaak
Neem de soep van het vuur en roer er de room en de eierdooiers voorzichtig door
Bestrooi de soep met peterselie en serveer haar met het gesneden kippenvlees

Geen opmerkingen:

Een reactie posten