woensdag 15 april 2009

Babi Ketjap met rode paprika en paksoi

Benodigdheden:


· 400 g witte rijst
· 400 g varkenslapjes
. Conimex Wok Olie
· 1 bakje Conimex Boemboe voor Babi Ketjap
· 2 rode paprika's
· 500 g paksoi
· 0.5 tl Conimex Sambal Manis
· 2 el cashewnoten
· 1 zak Conimex Kroepoek Naturel




Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm. Verhit ondertussen een grote wok, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de vleesblokjes 5 minuten.

Voeg 2 dl water en de boemboe toe en breng aan de kook. Laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.

Snijd ondertussen de paprika´s in dunne reepjes en de paksoi in brede reepjes.

Verhit een andere wok of grote hapjespan, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de paprika 5 minuten. Voeg de paksoi toe en wok nog 3 minuten. Voeg sambal naar smaak en de cashewnoten toe.

Verdeel de rijst over 4 borden. Schep de babi ketjap en de groenten ernaast. Breek de kroepoek doormidden en leg de stukken ernaast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten