Ingrediënten:
3 eieren
1 pakje vanillesuiker
120 gr suiker
80 gr bloem
40 gr maïzena
1/2 tl bakpoeder
250 ml melk
100 gr suiker
schil van 1 sinaasappel
40 gr maïzena
150 gr boter
3 el Cointreau
1 sinaasappel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C). Scheid eiwitten en dooiers.
Sla de eiwitten met een heel klein beetje water zo stijf mogelijk. Roer de dooiers met vanillesuiker en suiker schuimig. Vermeng bloem, maïzena en bakpoeder en zeef het boven de dooiers, schep de eiwitten er voorzichtig op en schep het om tot een glad deeg.
Vet een springvorm in, leg er vetvrij papier in en doe het beslag erin.
Bak de taart 30-40 minuten. Na het bakken op een rooster omkeren, het papier met wat water natmaken en eraf trekken. Eenmaal horizontaal doorsnijden.
Maak een pudding van melk, suiker, geraspte sinaasappelschil en maïzena en breng het onder voortdurend roeren aan de kook. Is het goed gebonden, dan laten afkoelen. Roer de boter met Cointreau schuimig en voeg lepelsgewijs de afgekoelde pudding toe. Strijk 1/3 deel op de bodem van de taart en zet het tweede deel erop. Bestrijk de buitenkant met room en doe de rest in een spuitzak. Maak de sinaasappel schoon, verwijder alle witte velletjes en snij er plakken van. Haal de pitten eruit.
Spuit de room op de taart en garneer met plakken sinaasappel.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten