donderdag 12 maart 2009

Shorabat sabanec

Ingrediënten :

650 gr lamsribstuk
1 1/2 liter water
6 eetlepels ongekookte rijst
1/2 theelepel zout
2 eetlepels boter
1 gesnipperde ui
2 teentjes knoflook uit de knijper
2 eetlepels gehakte peterselie
500 gr fijngehakte spinazie

Bereiding:

Stoof het lamsvlees in ± 1 1/2 uur gaar in 1 eetlepel boter met wat water
Haal het vlees uit de pan, snijd het in dobbelsteentjes, doe he weer in de pan met het zout en de rijst, breng het met het water weer aan de kook en laat het 5 minuten doorkoken
Smelt 1 eetlepel boter in de koekepan en bak hierin de ui en de knoflook in 3 minuten bruin
Voeg de peterselie toe en laat nog 2 minuten bakken
Doe dit mengsel bij de soep en laat de soep nog 15 minuten koken
Doe de gehakte spinazie erbij en kook nog 10 minuten tot de spinazie gaar is

Geen opmerkingen:

Een reactie posten