dinsdag 10 maart 2009

Aspergetaartje met fruits de mer

Ingredienten

100 gram groene asperges
100 gram witte asperges
250 gram fruits de mer
200 gram bloem
1 dl water
1 ei
2 mespuntje zout
100 gram boter
1 citroen
10 gram kervel
10 gram dille
10 gram bieslook
10 gram peterselie
3 el olijfolie
1 el witte wijn-azijn
mosterd
witte peper uit de molen

Bereiding

Stort de bloem op het werkblad, maak er een kuiltje in, giet er het water in, breek het ei en doe het ook in het kuiltje, voeg het zout toe, snij de boter in kleine stukjes en kneed alles tot een deeg en leg het minstens 2 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor tot 200 graden C. Beboter 4 kleine vlaaivormpjes. Rol het deeg uit tot een plak van 4 mm dik en bekleed de vormpjes met het deeg. Prik er met een vork gaatjes in en vul de vormpjs met harde erwten of bonen. Zet de vormpjes op een bakplaat en schuif ze in de oven. Controleer na 12 min. of de taartbodempjes gaar zijn. Haal de taartbodempjes uit de oven en laat ze afkoelen. Schil de asperges en gaar ze volgens het basisrecept. Til de asperges met de theedoek uit het kooknat en laat ze goed uitlekken en afkoelen. Pers de citroen uit en zeef het sap. Spoel de tuinkruiden af, rits de blaadjes van de steeltjes, dep ze droog en hak de blaadjes zeer fijn. Vermeng de olie met de wijn-azijn, roer er de fijngehakte tuinkruiden door en breng de dressing op smaak met wat citroensap, mosterd, versgemalen peper en zot. Snij de asperges in schuine stukjes van ongeveer 2 cm. Doe d fruits de mer in een beslagkom en meng er de stukjes asperges door. vul de taartjes met het mengsel en lepel er de tuinkruidendressing door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten