woensdag 11 maart 2009

Kersentaart

Ingrediënten:

250 gr bloem
3 tl bakpoeder
250 gr kwark
200 gr boter
1 pot kersen op sap
1 el maïzena
500 ml slagroom
50 gr suiker
1 pakje vanillesuiker
1 pakje klopvast
125 gr poedersuiker
1-2 el kersensap

Voorbereiding:

Vermeng bloem en bakpoeder en zeef het op een werkblad, druk er een kuil in en doe er kwark en boter in. Maak er met de handen een glad deeg van. Rol het uit tot een dikte van 1/2 cm en vouw het enkele malen op. Herhaal het uitrollen en vouwen nog tweemaal en leg het opgevouwen enkele uren in de koelkast.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C).
Rol het deeg heel dun uit en snij er drie ronde vormen van die 1 cm groter moeten zijn dan de bodem van de springvorm. Spoel de springvorm af met koud water en bak een bodem 10-15 minuten. Herhaal dit met de andere twee stukken.
Laat de kersen uitlekken en vang het sap op. Neem 125 ml sap en maak het warm in een steelpan. Bind het met maïzena en doe de kersen er weer in. Laat de gelei afkoelen.
Sla de slagroom met vanillesuiker, suiker en klopvast stijf. Doe de kersengelei in de onderste taartbodem, leg er een tweede op en bestrijk deze met een flinke laag slagroom. Leg de derde bodem er op.
Roer de poedersuiker met een lepel kersensap tot glazuur en strijk het over de taart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten