zaterdag 14 maart 2009

Vanilleflan met Bosbessen

Ingredienten:
Voor 8 Personen:

- 1 liter melk- 250 cc opgeklopte slagroom (ongezoet)- 1 pak vanilleflan (oetker)- 200 gr bosbessen - 3 eetlepels kristalsuiker- 1 koffielepel aardappelzetmeel- 1 citroen- 5 eiwitten- Bloemsuiker

Bereidingswijze:

Doe de gewassen bosbessen in een steelpannetje samen met wat citroensap en de 3 eetlepels suiker. Breng eventjes aan de kook en bind losjes met wat aardappelzetmeel. Bereid de flan zoals vermeld op de verpakking, maar verbruik 1/3 minder melk dan de aangegeven hoeveelheid. Laat deze flan afkoelen. Klop de struktuur van de flan terug wat los en spatel hier de opgeklopte slagroom onder. Doe op de bodem van een hittebestendig glas een schepje van de afgekoelde bosbessencompote. Vul verder aan met de vanilleflan, maar zorg ervoor dat deze minstens 1 cm van de bovenrand blijft. Klop de eiwitten zeer stijf in een met citroen ontvette beslagkom samen met 250 gr bloemsuiker en een snuifje zout. Strijk de eiwitten over de flan en bestrooi rijkelijk met de bloemssuiker. Laat deze suiker kort karameliseren onder de hete grill of bewerk ze kort met een brander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten