zondag 15 maart 2009

Bladerdeegbroodjes met asperges en kervelsaus

Ingredienten :

20 speer asperges
bladerdeegplakjes (diepvries)
100 gram kervelblaadjes
1 dl créme fraiche
50 gram boter
zout
peper
1 ei losgeklopt

Bereiding:

Schil de asperges en kook de gewassen schillen in water met ietwat zout gedurende 15 min. Verwijder de schillen. Kook in dit vocht de asperges op e gbruikelijke wijze Houd de asperges warm. Maak van de bladerdeeg 5 rechthoeken van 6x14 cm. Bestrijk de bovenzijde met het losgeklopt ei en bak ze in een oven van 200 graden C. Neem 2 1/2 dl kookvocht en 2 1/2 el kervel. Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken. Voeg créme fraiche toe en breng op smaak met peper en zout. Monteer op met koude boter. Uitserveren: Snij de bladerdeegbroodjes voorzichtig horizontaal doormidden, zodat er een boven-en een onderzijde ontstaat. Leg de onderkant op een warm bord en leg hierop 4 asperges. Laat de kopjes ietwat uit het braadje steken en bedek met kervelsaus. Leg bovenzijde hierop en bestrooi hierover kervelblaadjes en serveer meteen uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten