woensdag 18 maart 2009

Roerei Hapjes

Ingredienten:
Voor 8 Personen:

- 8 eieren
- peper en zout
- garnering (zie verder)

Bereidingswijze:

Breek de eieren boven een kom en houd de schalen bij. Kruid de eitjes met peper en zout en roer goed door elkaar. Bak ze onder voortdurend roeren in een hete koekenpan tot je een luchtige massa hebt bekomen. Spoel de eierschalen uit met wat koud water en vul ze met het roerei. Zorg voor een laagje zout op een schotel en plant er de eierschaaltjes in zodat ze rechtop blijven staan. Warm of koud opdienen.

Je kan oneindig varieren met de garnering. Enkele voorbeelden:

- gesnipperde bieslook
- geraspte kaas
- kaviaar of lompviseitjes
- blauwe schimmelkaas
- gerookte zalm en dille
- tuinkruiden (origano, basilicum,...)
- schijfjes olijf en peterselie
- garnalen en dille
- blokjes gebakken spek
- fijngesneden ansjovis
- tuinkers
- reepjes gerookte worst
- stukjes augurk
- gebakken stukjes scampi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten